Domaća krempita






Sastojci:

Testo: 
4 žumanca, 
4 kašike šećra, 
2 kašike ulja, 
2 kašike mlčeka i 
4 kašike brašna. 

Ravnomerno rasporediti po četvrtastom dubljem plehu u kom ćete izliti krempitu i peći na 200 stepeni dok ne porumeni ( paziti da ne zagori). Ispeći dve ovakve kore.

Fil: 
Dobro umutiti 8 belanaca u većoj vangli sa 15 kašika šećera.
U 1 L vode staviti 4 kašike šećera i nekoliko vanila pa zakuvati 4 pudinga od vanile. Vruć puding postepeno dodavati u belanca uz neprestalno mućenje mikserom. 
Jedna kora ostaje u plehu;
Izliti preko kore vruću smesu od pudinga i belanaca i poklopiti drugom korom. Ohladiti u frižideru i seći kocke. Svaku posuti prah šećerom.


by : Snežanine Slatke I Slane Majstorije

1 Response to "Domaća krempita"