Ruske kape






Sastojci:


Kora:
 4 jaja
10 kašika šećera 
6 kašika vode
10 kašika brašna
4 kašike kakaa
1 prašak za pecivo

Fil: 
4 dl mleka
5 kašika šećera
3 vanile 
2 kašike brašna
3 kašike gustina 
1 dl mleka 
200 gr margarina
orasi
kokos

Glazura: 
150 gr mlečne čokolade
30 gr margarina

Priprema:

Kora: 
4 belanca umutiti sa 10 kašika šećera, smanjiti brzinu pa dodati 4 žumanca, 6 kašika vode, 10 kašika brašna, 4 kašike kakaa i 1 prašak za pecivo. Izlizi masu u veliki pleh na papirza pečenje pa ispeći na 200 stepeni oko 20 minuta.

FIL: 4 dl mleka, 5 kašika šećera i 3 vanile staviti da provri. Posebno izmešati 2 kašike brašna, 3 kašike gustina i 1 dl mleka pa zakuvati. Ohladiti potpuno pa sjediniti sa 200 gr umućenog margarina.

Od ispečene kore vaditi okrugle forme, filom spajati po dve, namazati fil oko svakog kolača pa uvaljati u kokos ( ja sam polovinu valjala u kokos a polovinu u orahe, jer kod mene u kući ima i onih koji ne vole kokos  )

Glazura: 150 gr mlečne čokolade otopiti na tihoj vatri sa 30 gr margarina, premazati svaku kapicu.

0 Response to "Ruske kape"

Objavi komentar