Torta sa šumskim voćem






Sastojci:

Kora:
6 jaja
250 g šećera
100 g kisele pavlake
2 kašike ulja
250 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g mlevenih oraha
1 kašika ruma

Fil:
800 g mleka
2 pudinga od jagode
8 kašika šećera
250 g margarina
50 g šećera u prahu
20 kapi ekstrakta od jagode
800 g šumskog voća

Priprema:

Kora: Belanca umutiti u čvrsto šne. U drugoj činiji umutiti žumanca sa šećerom pa dodati pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo, orahe i rum. To sve dobro umutiti mikserom a lagano sa varjačom umešati belanca. Koru peći na pek papiru u četvrtastoj tepsiji na 190 stepeni oko 20 minuta. Ohlađenu koru iseći na tri dela.
Fil: mleko staviti da vri zatim u mleko ukuvati puding od jagode koji smo prethodno razmutili sa 8 kašika mleka i sećerom. Ohladiti fil pa u njega dodati umuceni margarin u koji smo dodali šećer u prahu i ekstrajkt od jagode. Fil treba da bude vrlo penast. Zatim dodati šumsko voće ili nekog drugog po ukusu.
Filovati kore i celu tortu pa ostavitii da prenoći. Sutradan ukrasiti po želji. 

0 Response to "Torta sa šumskim voćem"

Objavi komentar