Domaca Pogaca






 


Domaca Pogaca:

Sastojci:

- 1 kg Brasna

- 1 Kasika Ulja

- 1 Kasicica Soli

- 2 case Vode

-  Kajmak

Priprema:

Brasno, ulje, so i vodu zakuhati. Nakon toga ostavimo 15 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi. N akon toga tijesto ponovo prekuhati i razdvojiti na 3 dijela. Nakon toga razvijamo jufke, dodatno nauljimo na preklopima i stavljamo u tepsiju. Nakon toga stavljamo u rernu da se pece. Pecemo na 250 stepeni nekih 5-10 minuta, onda smanjimo na 200 i pecemo jos 25 minuta. Ako volite hrskavije ostavite jos par minuta. Nakon toga pomazete pogacu Kajmakom i dodatno posolite (po ukusu.

Predlazemo vam da uz pogacu ispecete Krompir u rerni kao i domaci luk (sitno nasjeci, pouljiti i povegetiti, zatim dobro izgnijeciti)

Prijano!



0 Response to "Domaca Pogaca"

Objavi komentar