Sastojci:1 čaša šećera
2 čaše vode
1 čaša ulja
400 gr brašna
orasi po želji
Priprema:
Secer i vodu sastavite i ostavite na stranu.
U serpu stavite ulje i dobro ga zagrijte,da kad ubacite brašno cvrkne, smanjite temparaturu, dodajte brasno.
Sa drvenom kasikom pecite brasno oko 10-ak minuta, dok ne dobijete njezno smedju boju.Morate brzo miješati da vam ne izgori brašno.
Kad je brasno u pola peceno stavite da Vam prokuha secer i voda, i kuhajte par minuta ne vise.
Gotovo proprzeno brasno stavite na stranu sa drvenom kasikom unutra.
U lijevoj ruci drzite poklopac od serpe a u desnoj zaljev.
Brasno zalite sa toplim zaljevom i odmah prekrijte sa poklopcom, pazite pri
tom ruke.
Nakon par sekundi kad se masa “smiri” brzo drvenom kasikom promijesajte halvu da ne bude grudvica,ja ubacim i šaku oraha vi možete a i ne morate po želji.
Halva treba da se odvaja od kasike.
Halvu kasikom vadite u tanjir.
by :Nedim&Samira
0 Response to "Domaća Halva"
Objavi komentar