Sastojci:Kora:
180 gr margarina
5 kašika mleka
300 gr keksa mlevenog
Beli deo:
500 ml slatke pavlake
200 gr prah šećera
3 vanile
1 želatin
1 kremfiks
450 gr ella sira
Preliv:
450 gr crvenog voća ( jagode,maline višnje)
100 ml vode
5 kašika šećera
1 želatin
Priprema:
Pre svega skuvati 450 gr crvenog voća ( jagode, maline, višnje, mešano šumsko voće) sa 100 ml vode i 5 kašika šećera. Ostaviti 1 želatin sa 50 ml vode da nabubri. Kad se voće dobro ukuvalo rastopiti želatin na tihoj vatri ( ne sme da provri, samo koliko se rastopi) i lagano varnjačom umešati u voće. Ohladiti.
Kora:
Otopiti 180 gr margarina, dodati 5 kašika mleka i 300 gr mlevenog keksa, umutiti mikserom. Masa je više rastresita ali rukama utisnuti u kalup veličine 26 cm. Ostaviti u frižideru da se hladi do spremate beli deo.
Beli deo:
Jedan želatin ostaviti sa 50 ml vode da nabubri 10 minuta.Umutiti 1/2 L slatke pavlake, dodati 3 vanile, 200 gr prah šećera, 1 kremfix i 450 gr ELLA sira. Nabubreli želatin rastopiti na tihoj vatri pa dodati u belu masu i dobro umutiti mikserom da se lepo sjedini. Rasporediti preko kore od keksa , ali skroz do ivica kalupa ( da se ne bi kasnije napravile rupice). Preko rasporediti skuvano i ohlađeno voće pa ostaviti preko noći u frižideru. Nožem proći oko ivica kalupa pa odvojiti kalup od torte.
0 Response to "Chees Cake"
Objavi komentar