Neobična piškota torta








Potrebni sastojci:

Za piškote
1 ½ šolja vode
150 g putera
Malo soli
1 ½ šolja brašna
6 jaja

Za kremu
800 ml kisele pavlake
1 šolja slatke pavlake
2 kašičice vanila ekstrakta
400 ml kondenzovanog mleka, zašećerenog ili teglica belog evrokrema
½ šolje šećera

Čokoladna glazura
2-3 kašike kakao praha
4 kašike kisele pavlake
6 kašika šećera
2 kašike putera

Uključite rernu da se greje na 200C, a veliku tepsiju obložite masnim papirom pa krenite na pripremu testa za piškote.
U šerpicu srednje veličine sipajte vodu, dodajte puter i so pa čekajte da provri. Nakon toga dodajte brašno i stalno mešajte dok testo ne formira grudvu i počne da se odvaja od stenki posude.
Sklonite šerpicu sa šporeta, ostavite da se kratko prohladi pa počnite dodavati jaja jedno po jedno, stalno mešajući testo mikserom. Dobijenu smesu sipajte u poslastičarsku kesu i istiskajte na pripremljenu tepsiju prutiće dužine 5-7 cm.

Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta.

Dok se piškote peku, pripremite kremu. Pomešajte kiselu pavlaku, kondenzovano mleko ili namaz, šećer u prahu i vanila ekstrakt pa sve mutite mikserom da se sjedini. Dodajte slatku pavalaku za šlag i mešajte dok se krema ne zgusne.


Na dno okruglog kalupa za torte razmažite oko ¼ šolje ripremljenje kreme, a u ostatak kreme uspite ohlađene piškote, promešajte pa ih slažite gusto u kalup, tako da ne bude razmaka među njima. Ostatak kreme sačuvajte da premažete tortu.

Tortu stavite u frižider na najmanje dva sata, a najbolje preko noći da se ne bi raspala.

Sutradan, otvorite kalup i tortu okrenite na tanjir za posluživanje pa je celu premažite ostatkom kreme.

Glazuru pripremate tako da sve sastojke osim putera stavite u šerpicu i zagrejavate na šporetu dok ne prokuva, a zatim ostavite da kratko prokrčka. Na kraju umešajte puter. Glazuru sipajte u kesicu ili fišek od masnog papira, isecitte mali otvor i glazurom išarajte tortu.

(lifepressmagazin,com)

0 Response to "Neobična piškota torta"

Objavi komentar